Dit menu wordt geserveerd voor het volledige tafelgezelschap
Zonder wijnen
gekookte nootham ‘Duroc d’Olives’ / salade van groene linzen / venkel & jonagold / vinaigrette van graantjesmosterd / jus van waterkers
kort gebakken coquilles / butternut pompoen crème / hazelnootboter met salie & tijm / postelein / crumble van pompoenpitten
in geklaarde boter gekonfijte filet van platvis volgens vangst / crème van wortel / jonge spinazie / lanke botersaus met sinaas & kardemom / fluweel mousseline van aardappel
rosé gebakken filet / in ganzenvet gekonfijt boutje / zacht gesmoorde groene kool / pommes fondant / crème champignons / geroosterde ’Leopold III druiven’ uit Overijse / wildjus met oude balsamico
gepocheerde perzik / specerijen / granité van kersen / amandel
huisbereid vanilleroomijs met melk van Hoeve ‘t Schotsgoed /chocoladesaus / handgeklopte room
in plaats van het dessert
supplement bovenop het dessert
Enkele kleine gerechtjes om te proeven en te delen, porties per 2 personen.
verse tartaarsaus / citroen
mojo / aïoli
mojo / aïoli
crème van Roeselaarse brokkelkaas / gekonfijte zoete piquillo peper / pimentón de la Vera
chutney van mango
gelakt / kimchi van rode biet
curry / limoen / koriander (kan weggelaten worden)
bruscetta met tomaat / gemarineerde super ansjovis ‘Don Bocarte”
huisgemaakt bij Derycke / compotte van rode ui
natuur 3st
krokant gebakken / chimichurri / crème van zoete aardappel
2 stuks / gefrituurde peterselie / citroen
gekookte nootham ‘Duroc d’Olives’ / salade van groene linzen / venkel & jonagold / vinaigrette van graantjesmosterd / jus van waterkers
maatjes / radijssoorten / crème van avocado, limoen, Griekse yoghurt / mieriksworteldressing / kimchi
gemarineerde Holsteinlende / rucola / Flandrien Grand cru / balsamicodressing / pijnboompitjes
kortgebakken coquilles / butternut pompoen crème / hazelnootboter met salie & tijm / postelein / crumble van pompoenpitten
tomatensalsa ‘Rascal tastebuddies’ / microgreens
natuur 6st
natuur 9 st
meunière gebakken, in boerebeuter met look & tijm / ongeschilde frietjes of puree / kruidenslaatje of warme groenten / verse tartaar
gemarineerde Holsteinlende / rucola / Flandrien Grand cru / balsamicodressing / pijnboompitjes
Lotenhulse Jersey kaas / augurk / jalapeño / bio meergranenbroodje / ongeschilde frietjes / gemarineerde maïs / BBQ saus
Lotenhulse Jersey kaas / augurk / jalapeño / bio meergranenbroodje / ongeschilde frietjes / gemarineerde maïs / BBQ saus / gerookt spek Duroc d’ Olives
3 stuks / slaatje / huisgemaakte mayonaise / frietjes
giardiniera / microgroenten / ongeschilde frietjes / truffelmayo
in geklaarde boter gekonfijte filet van platvis volgens vangst / crème van wortel / jonge spinazie / blanke botersaus met sinaas & kardemom / fluweel mousseline van aardappel
rosé gebakken filet / in ganzenvet gekonfijt boutje / zacht gesmoorde groene kool / pommes fondant / crème champignons / geroosterde ’Leopold III druiven’ uit Overijse / wildjus met oude balsamico
gegaard in ‘t nieuwe groen ( koreander,basilicum, munt,...) puree of ongeschilde frietjes
verse ongeschilde frietjes / kruidenslaatje of warme groenten / champignon-, peper- of bearnaisesaus
met ongeschilde frietjes of puree
verse tartaar / ongeschilde frietjes of puree
verse ongeschilde frietjes / kruidenslaatje of warme groenten / champignon-, peper- of bearnaisesaus
tomatensalsa ‘Rascal tastebuddies’ / microgreens / rijst of brood
crème van knolselder / witloof / appel / cranberries / amandelkroket
verse ongeschilde frietjes / kruidenslaatje of warme groenten / champignon-, peper- of bearnaisesaus
Seizoensfruit / huisbereid vanilleroomijs
vanille
huisgemaakt vanille-ijs / handgeklopte slagroom / huisgemaakte chocoladesaus
koude whiskysabayon / gezouten dulche de leche / huisgemaakt vanille-ijs
gepocheerde perzik / specerijen / granité van kersen / amandel
5 geaffineerde hoevekaasjes / noten-krentenbrood / zoete garnituurtjes
met balletjes
sla, tomaat of appelmoes, puree, ongeschilde frietjes of kroketjes
met puree of frietjes
sla / tomaat of appelmoes / frietjes of puree
sla / tomaat of appelmoes/ frietjes
sla, tomaat of appelmoes, puree, ongeschilde frietjes of kroketjes
met slaatje / frietjes
met groentjes naar keuze / saus naar keuze / frietjes
met frietjes / slaatje
gesloten
12u00 tot 16u00 (keuken tot 14u)
12u00 tot 16u00 (keuken tot 14u)
18u30 tot 00u00 (keuken tot 21u)
gesloten
11 november 2025
23 december - 3 januari 2026
45 plaatsen aan de overkant van de straat
met trots gemaakt door De Formatie